Çikolatalı Mantı
6 kare milföy yaprağı
1 çay bardağı damla çikolata
1 yumurtanın beyazı
2 yemek kaşığı şeker
1 paket toz çikolata sosu (toz halde kullanılacaksa pişirmek için süt)
yada hazır çikolata sosu
Yapılışı
Her bir kare 9 eşit parçaya bölünür. Parçaların ortasına 5-6 adet kadar damla çikolata konur ve mantı gibi kapatılır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta akı sürülür ve toz şeker serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Çikolatalı sos tarifteki gibi pişirilir ve soğuduktan sonra milföylerin üzerine dökülür. Yada direkt olarak çikolatalı sos dökülür.